Monday, October 7, 2013

sudut mendobi yang sempoi di ruang belakang

Posted by zelynda at 2:23 PM

tengok ruang dobi orang lain wow...bestnye la kan.. apakan daya bajet lom cukup nak buat gah2 dan cantik2 macam dalam google tu. so ini je la yang termampu buat masa ni.
guna rak pinggan je.hahaha...

hanger baju yang dah senget benget



asalnya hanger ni letak kat luar rumah sebab boleh kena panas terik. cuma time hari kerja tak boleh la sidai kat situ. tak pasal2 kalau hujan, tak ke naye namenya. kena la tarik letak bawah porch kan. bila asyik ditarik je lama-lama senget benget dan en laki pun tolong la repair dengan cara ikat je kaki besi tu dengan dawai. selagi boleh repair, kita repair...dah nazak sangat baru la kita beli lain kan. dasar kekudut betul. hehehe..

aku bukan tak nak sidai baju kat area belakang ni. satunya panas tak kuat sangat. tak dapat direct cahaya matahari tu. lagi satu asap memasak tu corong dia kat belakang ni. mesti la berbau baju tu nanti. bila dah jemur kat sini jawapnya 2-3 hari baru bleh angkat sebab nak tunggu kering sepenuhnya.
alamak...ada tutttt...di situ.hehe...belakang rumah aku ni ladang sawit.
 ni rupe asalnya..tapi kami dah tile dan tutup separuh.

2 comments:

Fizah said...

Try

zelynda said...

tq for the comments. nanti saya try tengok ye. maklumla banyak yang kene explore lagi. amatur lagi..

Post a Comment

 

Super mom Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review